پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست بیان کرد: مطهرنت پارس از نخستین شرکت های دانش بنیان در حوزه دیجیتال است که صاحب طرح ها و ایده های خلاقانه خوبی است. ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان برای توسعه و کمک به رشد و ارتقاء زیست بوم کارآفرینی اقتصاد دیجیتال به حمایت از این شرکت های دانش بنیان پرداخت.
کرمی ادامه داد: در این برنامه علاوه بر رونمایی از زیست بوم کارآفرینی اقتصاد دیجیتال ، تفاهم نامه ای نیز میان ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و شرکت دانش بنیان مطهر نت پارس منعقد می شود تا توسعه این زیست بوم با شتاب بیشتر انجام شود.
حمایت معاونت علمی از اشتغال پایدار جوانان
مشاورمعاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری از کسب و کارهای نو همچون استارتاپ ها در کنار حمایت از تحقیقات مرز دانش و تجاری سازی فناوری ها و شرکت های دانش بنیان گفت: معاونت علمی همواره در تلاش است تا از ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان حمایت کند تا با استفاده از توانمندی و خلاقیت نیروی انسانی نوآوری شاهد رونق زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور باشیم.
دبیر ستاد توسعه فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری همچنین ابراز کرد: در این رونمایی نیز دو برنامه "اپ بازار" و "بوت کمپ زعفران" به عنوان دو بخش از اجزای زیست بوم اقتصاد دیجیتال رونمایی شدند. در پروژه "اپ بازار" تلاش می شود تا برای افراد توانمند حوزه برنامه نویسی بازار جدیدی ایجاد شود. در این اپ بازار از یک سو نیازها و تقاضاها از سوی دیگر افراد توانمند برای رفع آن معرفی می شوند. البته در کنار آن، این شرکت دانش بنیان مشاوره های فنی و تخصصی نیز به افراد و بازار متقاضی ارائه می دهد.
کرمی همچنین درباره بوت کمپ زعفران توضیحاتی ارائه داد و گفت: برای توسعه زبان برنامه نویسی زعفران در کشور قطعا وجود نیروی انسانی توانمند در این حوزه نخستین نیاز است. این بوت کمپ با هدف مهارت افزایی جوانان در حوزه برنامه نویسی در دوره های کوتاه مدت و میان مدت راه اندازی شده است و نوید افزایش مهارت های پایه ای و تخصصی و دیجیتال این جوانان را در آینده ای نزدیک می دهد. بوت کمپ زعفران امکان آموزش حضوری 100 نفر و غیر حضوری 1000 نفر را انجام می دهد تا این افراد با توانمندی خود وارد بازار برنامه نویسی کشور شوند و کسب و کاری راه اندازی و آن را ارتقاء دهند.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه رونق زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور ایجاد بازار و اشتغال برای نیروی جوان را به همراه دارد گفت: زیست بوم اقتصاد دیجیتال در کشورهای پیشرفته از درآمد زایی و ارزش افزوده بالایی برخوردار است. در کشور ما هنوز به خوبی این زیست بوم شکل نگرفته است و این اقدام معاونت علمی و فناوری در راستای رونق آن است و برای این کار از شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها حمایت می کند و خود در اجرا ورودی ندارد. همانطور که امروز با حمایت از این شرکت دانش بنیان و خلاق گامی برای ارتقای زیست بوم کارآفرینی اقتصاد دیجیتال برداشته شد تا با محصولی ایران ساخت این امر تحقق یابد.
کرمی افزود؛ بطور خلاصه ما در زنجیره تولید اقتصاد دیجیتال مراحل آموزش های پایه ای، توانمندساز ی و ارتقاء مهارت، ایجاد بازار کار و تولید محتوا توسط شرکت ها و افراد و در نهایت تسهیلگری، امکان و کمک به صادرات این محتواها و اپها را مدنظر قرار دادیم و بدنبال تکمیل این زنجیره هستیم
رونق زیست بوم کارآفرینی با وجود صاحبان ایده محقق می شود
در ادامه نیز مهدی محمدی دبیر توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: یک زیست بوم برای شکل گیری باید 3 عنصر کلیدی را دارا باشد. این عناصر قوانین و مقررات (زمین بازی)، بازیگران توانمند (همچون نیروی انسانی، استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان) و شبکه همکاری مناسب میان بازیگران را شامل می شود. برای رونق زیست بوم کارآفرینی باید زنجیره ای از اقدامات انجام شود تا کارآفرینی معنا پیدا کند. وجود صاحبان ایده در این فرآیند اصل مهم است.
محمدی ادامه داد: نیروی انسانی موجود در کشور برای رونق این زیست بوم باید توانمند و صاحب مهارت شوند. بنابراین پیش از ورود به مرحله شتابدهی و سرمایه گذاری ریسک پذیر باید اقداماتی انجام شود. یکی از آنها توانمندسازی دانش آموزان در حوزه دیجیتال است. زیرا 10 سال آینده این حوزه تبدیل به مهارت های پایه ای می شود. بنابراین برای این حوزه و ارتقای مهارت برنامه نویسی دانش آموزان با همکاری ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان از طرح ملی دارکوب حمایت کردیم.
وی همچنین عنوان کرد: پس از آن نیز با برگزاری بوت کمپ های مختلف در مسیر توانمندسازی دانشجویان و سایر فعالان این حوزه قرار گرفتیم. بوت کمپ ها دوره های مهارت محور تخصصی کوتاه مدت هستند که افراد در آنها دارای مهارت تخصصی می شوند و در انتهای دوره آن افراد با ایده اولیه خود قدرت خلق ثروت را دارند. در بوت کمپ زعفران نیز مسیر مهارت آموزی و ورود به کارآفرینی هموار می شود.
دبیر توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به برنامه "اپ بازار" نیز اشاره کرد و گفت: این برنامه نخستین اپلیکیشن برای رفع نیاز فعالان این حوزه از یک سو و نمایش توانمندی افراد از سوی دیگر است تا همکاری میان صاحبان تقاضا و توسعه دهندگان را شاهد باشیم.
رشد محصولات «ایران ساخت»
همچنین در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری میان ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و شرکت دانش بنیان مطهرنت پارس منعقد شد. امضای این تفاهم نامه در راستای کمک به گسترش زیست بوم کارآفرینی اقتصاد دیجیتال و حمایت از رشد محصولات ایران ساخت، کمک به بازار فریلنسرها و تعدیل قیمت های بازار با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی انجام شد.
فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و کمک به زیست بوم کارآفرینی، کمک به هم افزایی و آگاهی بخشی قابلیت های زیست بوم کارآفرینی، همکاری در برگزاری نشست ها، رویدادها و برگزاری کارگاه های آموزشی مهارت محور و مهارت افزایی و آموزش های تخصصی و کاربردی از موضوعات این تفاهم نامه همکاری است.
این اکوسیستم قصد دارد بازار و اشتغال پایدار را با آموزش، توانمندسازی، تسهیل گری و تضمین بازار ایجاد کند. در این مراسم دو بخش از اجزای این اکوسیستم شامل "اپ بازار" و "بوت کمپ زعفران" رونمایی شد.
پروژه "اپ بازار" یکی از مهم ترین پروژه های اکوسیستم کارآفرینی اقتصاد دیجیتال است که در آن تولیدکنندگان اپلیکیشن و متقاضیان ساخت نرم افزار موبایل حضور دارند و می توانند در این بستر ایجاد شده با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در این اپلیکیشن افراد آموزش دیده با زعفران و همچنین سایر فریلنسرها و تولیدکنندگان اپلیکیشن های موبایل می توانند حضور داشته باشند.
در بوت کمپ زعفران نیز افراد علاقمند یا دارای دانش برنامه نویسی ابتدایی می توانند تحت آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل با SDK زعفران کد قرار گیرند و با استفاده از این SDK به کدنویسی بپردازند. در این بوت کمپ شرکت دانش بنیان نرم افزار گستر زعفران قصد دارد تا 100 نفر را به صورت حضوری . 1000 نفر را به صورت غیر حضوری آموزش دهد.