استاندار خوزستان با بیان اینکه طرحهای بزرگی در خوزستان درحال اجراست که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند، گفت: ابر پروژههایی با سرمایهگذاریهای بالای یک میلیارد دلار در بخشهای نفت، پتروشیمی و فولاد در حال نزدیک شدن به زمان بهرهبرداری است.
دکتر«غلامرضا شریعتی» اظهار داشت: با بهرهبرداری از مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان با هدف تولید اوره و آمونیاک، تحول خوبی در بخش صنعت و کشاورزی خوزستان ایجاد خواهد شد. مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان در جنوب سد گتوند و شمال غربی مسجدسلیمان در منطقه زیلایی احداث شده و از جمله طرحهایی است که قرار است تا پایان امسال با هزینه 800 میلیون دلار به بهرهبرداری برسد. درحال حاضر پتروشیمی مسجدسلیمان در مراحل پایانی خود به سر میبرد و میتوان گفت اجرای این پروژه با اقدامات انجام شده با سرعت خوبی همراه است. با افتتاح این مجتمع، فرصتهای شغلی مناسبی برای شهرستانهای مسجدسلیمان، لالی و اندیکا ایجاد خواهد شد. آب مورد نیاز این مجتمع هم تأمین شده و هماکنون تأسیسات و تجهیزات آن نیز نصب شدهاند. دراین مجتمع که با هدف تولید اوره و آمونیاک راهاندازی میشود، در صنعت و کشاورزی استان تحول چشمگیری ایجاد خواهد شد.
وی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس در نزدیکی بهبهان را که معادل دو فاز پالایشگاه پارس جنوبی است و ۲۴۴ هکتار هم مساحت دارد، از دیگر مگاپروژههای استان عنوان کرد و گفت: این پالایشگاه با سرمایهگذاری ۳.۲ میلیارد دلار تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد. هدف از راهاندازی این پالایشگاه جمعآوری فلرهای گازی همراه با نفت است که آنها را به مواد اولیه برای پتروشیمیها تبدیل میکند.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه خوزستان بهترین مکان و فرصت برای ایجاد مگاپروژه یا ابرپروژه هاست (پروژههای بسیارعظیم و متحولکنندهای که به سرمایهای بیش از یک میلیارد دلار و چندین سال زمان برای توسعه و ساخت نیاز دارند)، افزود: گرچه باید فضا برای ایجاد صنایع کوچک هم فراهم شود اما مزیتهای بیشمار استان این فرصت را ایجاد میکند تا خوزستان مهد این صنایع باشد.
دکتر شریعتی برخورداری ازصنایع عظیم وابسته به کشت وصنعت نیشکر، برخورداری از ۲۲ شهرک صنعتی در پهنه استان، برخورداری از مراکز آموزش عالی در بخش صنعت و... در کنار سایر قابلیتهای استان در بخش کشاورزی، بازرگانی خارجی و حملونقل بینالمللی را در مجموع، زمینهای مناسب برای توسعه همه جانبه بخش صنعت در استان دانست و افزود: با وجود مشکلات و بحرانهایی که طی سالهای اخیر خوزستان با آن درگیر بوده اما با تلاش مسئولان و دولتمردان و اجرای پروژههای مختلف، این استان در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گرفته است.
عالیترین مقام استان همچنین به شرکت فولاد جهان آرای اروند اشاره کرد که بهرهبرداری از آن، برای500 نفر به طور مستقیم و 4هزار نفر بهطور غیرمستقیم ایجاد اشتغال میکند. این شرکت فولاد در زمینی به مساحت حدود 250 هکتار درحال احداث است. در فاز اول و دوم شرکت فولاد جهان آرا در مجموع 3 تن فولاد تولید میشود. در فاز اول این طرح 300 میلیون یورو هزینه شده است.
وی درادامه در توضیح ارزشمندترین مگاپروژههای استان، از کارخانه فولاد روهینا جنوب یاد کرد که با تکنولوژی بینظیر و مصرف انرژی و آب کم از کارخانههای مدرن کشور است. این کارخانه تولید شمش و میلگرد را با هم انجام میدهد، ظرفیت تولید میلگرد کارخانه با تکمیل فاز دوم از 450 هزار تن به 900 هزار تن افزایش پیدا میکند و با توجه به تولید 450 هزار تن شمش ظرفیت کلی کارخانه به یک میلیون و 350 هزار تن خواهد رسید.
استاندار خوزستان با بیان اینکه روند تکمیل فاز دوم کارخانه نیز رضایتبخش بوده، افزود: با بهرهبرداری از فاز دوم کارخانه، کمک خوبی به تولید و صادرات غیرنفتی کشور صورت میگیرد. فاز دوم کارخانه فولاد روهینا جنوب با هزینه 12 میلیون یورو تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
شریعتی احداث و تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی شهرستان اندیمشک را از دیگر طرحهای مهم اقتصادی استان بیان کرد و گفت: این نیروگاه دارای مزیتهای ارزندهای برای منطقه است.
استاندار خوزستان با اشاره به سد مخزنی بالارود که روی رودخانه بالارود در 27 کیلومتری شمال شهرستان اندیمشک(بخش الوار گرمسیری) در حال احداث است و از دیگر ابرپروژههای استان محسوب میشود، یادآور شد: ظرفیت مخزن این سد 131 میلیون مترمکعب است که نیاز آبی بیش از 12 هزار هکتار از اراضی پایین دست خود را تأمین میکند. با بهرهبرداری از سد بالارود، امکان مهار سیلاب و طغیان فصلی رودخانه بالارود فراهم و کشاورزی اندیمشک توسعه یافته و در مسیر مدیریت منابع آب شهرستان، گامی مهم و مؤثر برداشته میشود.