محمد فرجود گفت: در این رویداد که اواخر آبان ماه در شهر بارسلون برگزار میشود، در قسمت جوایز شهرهای برتر، تهران بهعنوان یکی از سه برگزیده نهایی در بخش حکمروایی و اقتصاد هوشمند، شانس دریافت این جایزه معتبر جهانی را دارد.
وی گفت: در جایزه جهانی شهر هوشمند در سال ۲۰۲۱ و در بخش «حکمروایی و اقتصاد هوشمند»، طرح محلهمحوری و مشارکت شهروندی شهرداری تهران با نام «باهم» از بین تمام شهرهای شرکت کننده در این بخش، بهعنوان یکی از سه برگزیده نهایی انتخاب شده و برای کسب جایزه برترین پروژه باید با دو رقیب نهایی خود شامل اتحادیه شهرهای اسکاتلند و مجمع جهانی اقتصاد به رقابت بپردازد.
وی افزود: جایزه جهانی شهر هوشمند، مهمترین مسابقه بینالمللی در بین شهرهای هوشمند است که در آن پروژهها، ایدهها و برنامههای راهبردی پیشرو از شهرهای مختلف در سراسر جهان در حوزههایی مانند زیستپذیری، پایداری و مزیتهای اقتصادی مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند.
به گفته فرجود، طرح «باهم» یکی از طرحهای ذیل برنامه تهران هوشمند است که با هدف ارتقای مشارکت شهروندان، تعامل با کسب و کارهای نوآور و نیز توسعه محلهای طراحی و اجرا شده است.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند تاکید کرد: یکی از موضوعات پر اهمیت در برنامه تهران هوشمند، توجه به نقش محوری شهروندان در هوشمندسازی کلان شهر تهران و نیز ارتقای جایگاه محلات در برنامهریزی و مدیریت شهری است. در پروژه «باهم»، در چند مرحله و با محوریت معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تهران و همکاری مناطق، شورایاریها و نخبگان هر محله، بیش از ۱۵۰۰ پروژه کوچک در محلات مختلف اولویتبندی، انتخاب و اجرایی شد.
وی افزود: همچنین کلیه شهروندان تهرانی میتوانند با اعلام نظر و ثبت امتیاز در خصوص هر یک از این پروژهها از طریق سامانه تهران من، در ارزیابی نتایج آنها و تدوین برنامههای آتی مشارکت کنند. به علاوه در بخش دیگری و در درگاه baham.tehran.ir بیش از ۵۰۰ نیاز فناورانه در حوزه نوآوری شهری و شهر هوشمند به شرکتهای دانش بنیان و صنایع خلاق اطلاعرسانی شده است تا با بهرهگیری از ایدهها و راهکارهای نوآورانه آنها بتوان مسائل و چالشهای شهر تهران را برطرف کرد.
فرجود افزود: امیدوارم حضور شهرداری تهران در چنین رویدادهای بینالمللی ضمن ایجاد فضای تعامل و اشتراکگذاری درسآموختهها، توانمندیها و دستاوردها، تهران را بهعنوان شهری نوآور و پیشرفته در ابعاد مختلف مدیریت شهری به ویژه در حوزه فناوری و هوشمندسازی معرفی کرده و باعث اعتلای جایگاه پایتخت ایران اسلامی در میان سایر کلانشهرهای دنیا شود.
در روز ۲۶ آبان و در حاشیه یازدهمین کنگره جهانی شهر هوشمند در شهر بارسلون اسپانیا، برگزیدگان نهایی جایزه جهانی شهر هوشمند ۲۰۲۱ در ۹ بخش معرفی و مورد تقدیر قرار میگیرند. این در حالی است که پیش از این نیز برنامه تهران هوشمند به عنوان یکی از شش شهر برگزیده نهایی برای کسب جایزه جهانی شهر هوشمند سال ۲۰۱۹ در بخش جایزه شهرها انتخاب شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
معرفی کتاب: «اقتصاد هوشمند؛ از تئوری تا عمل»