علی پاک باخته گان زنجانی تاکید کرد: تولید رمز ارز ملی بخشهایی غیر از ماینینگ از جمله صرافی، کیف پول دیجیتال و خدمات جانبی رمزارزها را شامل میشود.
وی با اشاره به ورود بلاکچین و فرصتهای شغلی آن در اقتصاد روز دنیا به بررسی خدمات مختلفی پرداخت که از این فناوری متأثر شده و اظهار داشت: در سال ۱۹۹۳ زمانی که بحث دنیای بدون مرز مطرح شد و صحبت از دهکده جهانی بود، «فرا فناوری بلاکچین» به وجود آمد؛ این فناوری در یک سیستم غیر متمرکز تلاش کرد تا دنیا را بدون مرز کند. در این دنیا، دیگر ناظر و کنترل کننده بر مالکیت افراد وجود ندارد و هر فردی فقط خودش میداند که مالک چه داراییهایی است.
عضو کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نظام صنفی رایانهای افزود: در اقتصاد بلاکچین، مفهومی مانند دیفای (امور مالی غیرمتمرکز)، عملاً بانکداری سنتی و الکترونیکی را کنار زده است. در این پلتفرم خدمات سپردهگذاری ارائه میشود و میتوان سودی بر اساس نوع سرویس مشخص شده مبتنی بر فضای بلاکچینی دریافت کرد. در اینجا سپرده مستقیماً به دست فردی که تقاضای وام گرفتن از این پلتفرم را دارد خواهد رسید و وثیقه به شکل رمزارز در اختیار این پلتفرم قرار میگیرد. به عبارت دیگر کنترل کامل داراییهای فرد در اختیار خودش است و شیوه خرج شدن آن را نیز خودش مشخص میکند.
پاک باخته گان زنجانی ادامه داد: حوزه دیگر اقتصاد بلاکچین مربوط به مفهوم NFT است که درواقع به دارایی دیجیتالی میگویند که قابل مشاهده نباشد و ارزش خود را به صورت نوعی از رمزارز حفظ میکند. در حقیقت، همانطور که یک فرش دستبافت یا تابلوی نقاشی، ارزش خود را در طول زمان حفظ میکند و نوعی سرمایهگذاری به شمار میآید، در رابطه با NFT نیز همین امر صدق میکند.
وی حوزه دیگر مربوط به فناوری بلاکچین را متاورس عنوان کرد که به ایده فضای مجازی مشترکی اشاره دارد و در آن میتوان با استفاده از دستگاههای مختلف، به افراد دسترسی پیدا کرد.
عضو کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نظام صنفی رایانهای با تاکید بر اهمیت آگاهی و لزوم دانستن اقتصاد کلان در حوزه بلاکچین افزود: اقتصاد کلان پیش نیاز شناسایی بازار رمزارزها است و کمک میکند که بتوان در حوزههای مختلف از جمله بازارهای مالی، تحلیلهای درستی ارائه داد.