1  |  0

رد پای رکود در بازارها

رد پای رکود در بازارها

با وجود پایان قرمز بازار رمزارزها، طلا و اوراق قرضه شرکت‌ها در روز‌های اخیر، پیش‌بینی می‌شود که با توجه به روند معاملات آغازین در صبح روز دوشنبه، بازارهای مذکور همچنان به روند نزولی خود ادامه خواهند داد. اما سوال اینجاست که روند نزولی بازارها تا چه زمانی تداوم می‌یابد و تحلیل کارشناسان برای پایان این وضعیت رکودی بازارها چیست؟ برخی تحلیل‌گران بر این باورند ادامه وضعیت تورمی در آمریکا و احتمال تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال‌رزرو مهم‌ترین عامل قرمز‌پوش شدن بازارها به شمار می‌رود.
روند صعودی یا نزولی بازار طلا؟
تحولات بازارهای جهانی نشان می‌دهد طلا که با نگاه سرد سرمایه‌گذاران مواجه شده است و برای حفظ کانال ۱۶۰۰ دلاری تقلا می‌کند، در نهایت در ساعات پایانی معاملات هفته گذشته به میانه کانال ۱۶۰۰ دلار رسید. شیب صعودی طلا در آخرین ساعت معاملاتی هفته قبل از نوسانات شاخص دلار ناشی می‌شد. شاخص ارز آمریکایی در صبح ۲۱ اکتبر به کانال ۱۱۳ واحدی صعود کرد و در پایان روز با احتمال وقوع شدیدتر رکود به زیر ۱۱۲ واحد افت کرد و به ۹۸/ ۱۱۱ واحد رسید. همچنین افزایش بازده اوراق قرضه دولتی ایالات‌متحده که به دنبال قوت گرفتن احتمال افزایش نرخ بهره، به بالاترین سطح ۱۴ سال اخیر رسیده بود توانست نگاه سرمایه‌گذاران در تمام بخش‌های بازار را به خود جلب کند. اما سوال این است که با توجه به مسیر پرنوسان شاخص دلار و طلا و همچنین افزایش بی‌سابقه بازدهی خزانه‌داری، بازارهای مذکور، معاملات هفته جدید را در مسیری تازه ادامه می‌دهند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با تداوم سیاست‌های انقباضی از سوی فدرال رزرو، پیش‌بینی می‌شود طلا جایگاه اصلی خود را به بخش‌های دیگر واگذار می‌کند. از جمله بازارهایی که بعد از طلا از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بود، بیت‌کوین، لیدر رمزارزها است.
در ابتدا باید به این موضوع اشاره کرد که اقدامات اخیر بانک مرکزی آمریکا در افزایش نرخ بهره موجب شد تا بازارهای ریسکی و طلا روند نزولی به خود بگیرند، اما در هفته‌های اخیر و با افت طلا در کف ۲ ساله، بیت‌کوین و اتریوم با هجوم سرمایه‌گذاران مواجه شدند. با وجود ثبات نسبی قیمت در بازار رمزارزها در هفته گذشته، طلا روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت. با این وجود پیش‌بینی‌ها همچنان از نزولی بودن روند بازارها و تقویت دوباره شاخص دلار حکایت دارد.
تورم بی‌حس به انقباض
اقتصاد آمریکا در حال تجربه کردن شرایط خاصی است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه است. در حالی که شاخص قیمت‌ها به سقف چهاردهه اخیر رسیده است، چندین مرحله افزایش نرخ بهره سیاستی از سوی فدرال رزرو نتوانسته تورم مهارناپذیر اخیر را مهار کند. این موضوع باعث شده تا انتظارات درباره آینده تورم و رفتار آتی بازارها دچار تغییر شود. بر این اساس فعالان بازار انتظار دارند فدرال رزرو باز هم نرخ بهره را افزایش دهد و معاملات خود را با این پیش‌فرض تنظیم می‌کنند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com