دکتر یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینهسازی مصارف انرژی و محیط زیست معاونت علمی فناوری؛ با اشاره به ماموریت اصلی این ستاد در راستای رفع موانع توسعه انرژی و فناوریهای مورد نیاز کشور اظهار داشت: برای مصرف درست انرژی در کشور و اثرگذاری دسترسی مردم عادی به فناوریهای کارآمد و انرژی سبز، این ستاد زمینهساز سازماندهی فعالیتهای مفیدی شده است.
وی با اشاره به اینکه طرحهای کاربردی و ایدههای نو به وسیله ستاد توسعه بهینهسازی مصرف انرژی شناسایی و مورد حمایتهای مالی و تحقیقاتی قرار میگیرد، اضافه کرد: این ستاد به افراد کمک میکند تا ایدههای خلاقانه و کارآمد خود را به مرحله اجرا در بیاورند و بر این اساس معاونت علمی فناوری حمایتهای لازم را در این زمینه انجام میدهد.
دبیر ستاد توسعه بهینهسازی مصرف انرژی و محیط زیست با بیان اینکه توسعه فناوریهای لازم و مراکز تحقیقاتی بهینهسازی مصرف انرژی از دیگر اقدامات ستاد است، افزود: ما باید فناوریهای لازم را برای مدیریت درست انرژی و پاکسازی محیط زیست در اختیار مردم کشورمان قرار دهیم تا با توسعه فعالیتهای این بخش باعث صرفهجویی ارزی و کاهش هزینههای کشور شویم.
به گفته وی، شرکتهای دانشبنیانی که در زمینه توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست فعالیت میکنند، تحت حمایت مالی صندوق نوآوری و شکوفایی قرار میگیرند تا با انجام تحقیقات و پژوهشهای مختلف سبب رشد و ارتقا علمی شهروندان شوند.
سبوحی در ادامه توضیحاتش عنوان کرد: ارزیابی طرحهای مختلف در زمینه مدیریت درست انرژی با هدف اجرای اقتصاد مقاومتی صورت میگیرد و اساسنامه برای بهینهسازی مصرف انرژی در کشور در حال تدوین است.
وی یادآور شد: تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی و محیط زیست از 2 عدد در سال فراتر رفته و به 40 شرکت فعال افزایش یافته است که همگی آنها ارتباط خوبی را بین مدیریت مصرف انرژی و محیط زیست برقرار کردهاند.