بسیاری از افرادی که آرزوی راه اندازی استارتاپ در سر دارند هرگز این کار را نمیکنند. آنها معمولا از فرآیند طولانی و پیچیدهی رشد استارتاپها خسته و ناامید میشوند. همین حالا لیستی از کارهایی که برای راه اندازی استارتاپتان باید انجام دهید را بنویسید. خیلی ترسناک است، مگر نه؟ از نوشتن طرح کسب و کار تا پیدا کردن سرمایه گذار و استخدام افراد متخصص. احتمالا فکر میکنید که انجام همهی این کارها چقدر سخت و زمان بر است. در این مطلب ما از رازهایی با شما سخن میگوییم که اجرای هر مرحلهی فرآیند راه اندازی استارتاپ را برایتان خوشایندتر می کند.
گام اول: این مطلب را بخوانید
گام دوم: طرح کسب و کارتان را بنویسید
طرح کسب و کار مهم است، هم شما می دانید و هم ما. پس حالا قصد نداریم دربارهی خود طرح کسب و کار با شما صحبت کنیم. فقط میخواهیم توصیههایی از کارآفرینان موفق را برای نوشتن طرح کسب و کار بهتر برایتان بازگو کنیم.
1. قبل از نوشتن طرح تا میتوانید منابع و کتابهایی را پیدا کنید که به شما کمک می کنند. از نرم افزارها هم غافل نشوید. و همینطور کارگاههای آموزش طرح کسب و کار. باید تا میتوانید ذهن خود را به دانش و اطلاعات مجهز کنید.
2. کیفیت مهم تر است یا کمیت؟ هر دو. در طرح کسب و کارتان باید عدد و رقم دیده شود. این که شما یک چشم انداز فوق العاده داشته باشید خوب است اما فوق العاده نیست. شما باید سرمایه، هزینهها، درآمدها و بقیهی مسائل مالی را با جزییات در طرح خود ذکر کنید.
3. رویا پرداز یا واقع بین بودن؟ مسئله این است. اگر نقشههای بزرگ و غیرممکن در سرتان ندارید اصلا به سراغ کارآفرینی نروید. اما زمانی که شروع به عملی کردن نقشههایتان میکنید دست از رویاپردازی بردارید و به سراغ واقعیتها بروید. اگر هزینهها را خیلی کم تخمین بزنید و یا فکر کنید که در همین ابتدای راه درآمد فوق العاده زیادی خواهید داشت احتمالا به مشکل بر میخورید.
4. از بازار غافل نشوید. بازاریابی یکی از مهمترین بخشهای کار شماست. اگر در این زمینه تخصص کافی ندارید حتما به سراغ کارشناسها بروید. این خیال خام که بازار مشتاقانه منتظر محصول شماست را از سر بیرون کنید. استراتژی بازاریابیتان را از همان اول مشخص کنید.
گام سوم: مشتریان هدفتان را مشخص کنید
چرا روی بخش کوچکی از مشتریان تمرکز کنید در حالی که میتوانید تمام بازار را در دست بگیرید؟ چون نمیتوانید این کار را بکنید. هر محصول هر چقدر هم عالی باشد تنها میتواند توجه بخشی از بازار را به خود جلب کند. اگر تحقیقات بازاریابیتان را بهدرستی انجام دهید مشتریان هدفتان را بهراحتی پیدا میکنید. نکات زیر در این راه به شما کمک می کنند.
1. حدس نزنید. نشستن پشت درهای بسته و تخیلات به شما کمکی نخواهد کرد. شما باید وارد بازار شوید، با مشتریان حرف بزنید، از آنها سوال بپرسید، به آمار منتشره از طرف صنفها و اتحادیهها مراجعه کنید، محصولات رقبا را بررسی کنید تا بتوانید مشتریانتان را بشناسید.
2. از ابزارهای مجانی بازاریابی استفاده کنید. اینترنت بهترین ابزار است. دربارهی هر موضوعی میتوانید اطلاعات زیادی از وب سایتها به دست بیاورید. علاوه بر این, اینترنت مهمترین راه ارتباطی شما با مشتریان است.
3. معمولا استارتاپها مشتریان خود را بهخاطر خدمات بد از دست میدهند نه محصول بد. تمام تمرکزتان را روی محصول نگذارید. اگر مشتری از خدمات فروشتان راضی نباشد به شما وفادار نمیماند.
گام چهارم: برای پول برنامه داشته باشید
شما برای پول درآوردن به پول نیاز دارید. اما اجازه ندهید این موضوع مانع شروع استارتاپتان بشود. همهی کسب و کارها حداقل در ابتدای راه نیاز به سرمایه زیادی ندارند. برای تامین سرمایه استارتاپتان می توانید از راههای زیر استفاده کنید:
1. نگاهی به کیف پولتان بیندازید. اگر بتوانید با کمی پس انداز و کاهش هزینههای زندگی سرمایه اولیهتان را تامین کنید، یکی از سخت ترین مراحل استارتاپ را پشت سر گذاشته اید.
2. از دوستان و خانواده پول قرض بگیرید. از اول به سرمایه گذار بیگانه فکر نکنید. اگر شما بتوانید از یکی از افراد خانواده پول بگیرید در مراحل بعدی کارتان راحتتر خواهد بود. شاید هم دوستی داشته باشید که حاضر باشد بر روی ایدهی شما سرمایه گذاری کند. پس با اشخاصی که فکر میکنید میتوانند این پول را به شما قرض دهند صحبت کنید.
3. از سرمایه گذاران نترسید. آنها برای همین سرمایه گذار شدند. که ایدههای بکر را پیدا کنند و به رشدش کمک کنند. صندوقهای سرمایه گذاری خصوصی، سرمایه گذاران فرشته خو همه و همه گزینه های خوبی هستند. به خصوص زمانی که نیاز به سرمایه زیادی داشته باشید.
گام پنجم: تکنولوژی مورد نیازتان را شناسایی کنید
فقط با خریدن یک لپتاپ استارتاپتان مجهز به تکنولوژیهای روز نخواهد شد. شما برای طراحی و ساخت محصولتان به تکنولوژیهای خاصی نیاز دارید. علاوه بر این باید از همان ابتدا به فکر تکنولوژیهایی که در آینده برای بهبود محصول یا خدمتتان میخواهید استفاده کنید هم باشید.
1. شبکه رایانهای مجهزی راهاندازی کنید. شما به سیستمهای کامپیتوری پیشرفته، نرم افزارها و هم چنین اینترنت پرسرعت نیاز خواهید داشت.
2. از همه اطلاعاتتان کپی تهیه کنید. ممکن است بر اثر یک حادثه تمام سیستمهایتان از بین برود. شما که نمیخواهید همه چیز را دوباره از اول شروع کنید!
3. سیستمهای فناوری اطلاعاتتان را پیوسته به روز کنید. سرعت تغییرات در دنیای تکنولوژی بسیار بالاست. اگر از قافله جا بمانید هرگز موفق نخواهید شد.
گام ششم: افراد زبده استخدام کنید
وقتی که کسب و کارتان رشد میکند دیگر نمیتوانید همهی کارها را به تنهایی انجام دهید. زمان آن رسیده که کارمند استخدام کنید. اما چگونه؟
1 . از مسائل قانونی مربوط به استخدام باخبر شوید. اگر میخواهید بعدها مشکلی به مشکلاتتان اضافه نشود همین حالا دربارهی قوانین مربوط به کارگر و کارفرما مطالعه کنید.
2. بدانید که چه کسی را میخواهید. زمانی که میخواهید ازدواج کنید لیستی از ویژگیهایی که شخص مورد نظر باید داشته باشد تهیه می کنید. برای استخدام کارمند هم بهتر است همین کار را انجام دهید. علاوه بر مهارتها و تخصصها کارمندان شما باید ویژگیهای روحی و روانی خاصی هم داشته باشند. استارتاپ شما به افراد به خلاق، پویا، خوش فکر و متعهد بیشتر از افراد متخصص نیاز دارد.
برگرفته از enrepreneur
راه اندازی کسب و کار؛ از کجا باید کسب و کارم را شروع کنم؟