به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، استان اصفهان رتبه اول تعداد بنگاههای صنعتی و شهرکهای صنعتی را از آن خود کرده است و از طرفی تنها پارک علم و فناوری و همچنین شهرک تخصصی فناوری کشور در این استان واقع شده، که وجود این امتیازات در استان، وظایف و مسئولیت شرکت، شهرکهای صنعتی را سنگینتر از سایر استانها کرده است. از همین رو خبرنگار فارس در گفتوگویی آخرین سیاستهای شرکت، شهرکها را از عضو هیئت مدیره آن جویا شد.
از برنامههای مهم شرکت شهرکها توضیحاتی ارائه کنید.
رویکرد اصلی شرکت شهرکها در ماههای آتی توسعه شهرکهای تخصصی صنعتی و ادامه برنامههای قبل در حمایت از اختصاص امکانات به شرکتهای دانشبنیان است. بهگونهای که در شهرک امیرکبیر، شهرک فناوریهای نوین و شهرک بزرگ امکانات متعددی برای فعالیتهای دانشبنیان اختصاص پیدا کرده است. حتی در شهرک امیرکبیر ساختمان و تجهیزاتی برای شرکتهای بسیار کوچکی که کفایتمالی برای احداث ساختمان را ندارند نیز در نظر گرفته شده است.
پیشتر اعلام شد که تصمیماتی در مورد ایجاد تمرکز مشاغل و صنایع در شهرکها اخذ شده، این تصمیمات به کجا رسید؟
تصمیمات متعددی در این زمینه اتخاذ شده و برای مثال برای تولید قیر و بستهبندی آن زمین و تجهیزاتی در سمت منطقه سگزی پیشبینی شده است، برای اصناف و مشاغل نیمهصنعتی نظیر مکانیکی، باطریسازی و خدمات فنی نیز برنامههایی در نظر داریم و این مشاغل نیز در شهرکی متمرکز خواهند شد که مسایل زیستمحیطی و آلودگی صوتی آنان در سطح شهر نیز رفع گردد.
برنامه یکساله اخیر شرکت شهرکها در مورد ایجاد خوشههای صنعتی چگونه است؟
پایش و تفکیک خوشههای صنعتی از جمله سیاستهایی بود که چند ماهی از اجرایی شدن آن میگذرد و در این مدت توانستهایم 8 خوشه تخصصی را بهطور کامل تعریف کرده و اقدامات مرتبط با آن را ساماندهی کنیم. هدف از این کار افزایش بازدهی فعالیتهای صنعتی و کاهش موازیکاری بود که نهایتا منتج به همافزایی میشود و همچنین در حال حاضر پنج خوشه در حال امکانسنجی و یک خوشه نیز در حال توسعه است.
برای بهبود وضع ساکنان شهرکهای صنعتی قرارداد و تفاهمی با سایر دستگاهها تنظیم شده؟
بله در این رابطه نیز خوشبختانه اقدامات متعددی انجام شده است و به طور مثال، با همکاری اتاق بازرگانی استان موفق به اجرای سیستم spx شدیم که در این سیستم پیمانکاران، تولیدکنندگان حقالعمل کار و شرکتهای ارائهدهنده خدمات فنی عضو سیستم جهانی SPX شده و از خدمات آن که عمدهترین آن ایجاد ارتباط میان متقاضی و سرویسدهنده است استفاده میکنند. عضویت در این سیستم باعث میشود اعضا در سراسر جهان در جلوی چشم متقاضیان باشند و هرگونه درخواست کاری با توجه به توانایی پیمانکار توسط نرمافزار به آن ارجاع میشود.
به گفته رناسی وظیفه اتاق بازرگانی و شرکت شهرکها در این سیستم، ارائه مشاوره، آموزش و نظارت بر عملکرد سیستم است تا پیمانکاران اصفهانی بتوانند سطح خود را ارتقا داده و در بازار بینالمللی سهمی از آن خود کنند.