شنبه 20 آبان ماه، تفاهم نامه شرکت فرابورس ایران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با حضور دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و دکتر نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران امضا شد. شرکت کنندگان در این مراسم امضای تفاهم نامه شرکت فرابورس و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را مسیری برای پیشبرد سریعتر تامین مالی و فعالیت های دانش بنیان دانستند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای سخنان خود با اشاره به موفقیت شرکت های دانش بنیان اعلام کرد: هم اکنون بسترها و زمینه های مورد نیاز برای نوآوری شرکت ها افزایش چشمگیری دارد. بسیاری از این شرکت ها طی سال های اخیر موفقیت های چشمگیری داشته اند. شرکت های دانش بنیان کنونی نشان داده اند که با کمترین امکانات می توانند به موفقیت های مطلوبی دست یابند.
سخنگوی شورای عالی بورس به مزایای ارتباط بین بازار سرمایه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم رابطه این دو نهاد را تقویت کنیم فضای علمی و اقتصادی کشور شاهد تحولات جدی می شود. یکی از مزایای تعامل این دو نهاد تأمین بسترهای فناوری مورد نیاز بازار سرمایه است. دانشگاه های داخل کشور می توانند ابزارهای فناوری و آی تی مورد نیاز بازار سرمایه را تولید کنند و این موضوع وابستگی ایران به کشورهای خارجی را کمتر می کند.
دکتر محمدی دومین مزیت این تعامل را تأمین مالی دانشگاه ها از طریق بورس دانست و گفت: شرکت فرابورس نشان داده است طی سال های گذشته در زمینه تأمین مالی دانشگاه ها پیش رو بوده است. در مدت اخیر ما توانستیم در فرابورس تابلوی ایده را تأسیس کنیم. همچنین استفاده از صندوق های سرمایه گذاری جسورانه محلی برای تأمین مالی دانشگاه ها شده است.
وی سومین مورد از مزایای تعامل این دو نهاد را آموزش قیمت گذاری فناوری از طریق بازار سرمایه دانست و تصریح کرد: بازار سرمایه مکانی است که عرضه و تقاضا قیمت علم و دانش را مشخص می کند. ما باید از ابزار های بازار سرمایه در دانشگاه استفاده کنیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه آمادگی دارد برای تأمین مالی دانشگاه ها و فارغ التحصیلان از تمام ابزارها استفاده کند، گفت: اقدام بعدی بازار سرمایه برای دانشگاه، انتشار اوراق منفعت شهر دانش دانشگاه تهران است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم این تفاهم نامه مقدمه ورود دیگر دانشگاه ها به بورس باشد.
امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران نیز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان فرابورسایران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران عنوان کرد: تاکنون 20 صندوق VC درخواست تاسیس دادهاند که از طریق پذیرهنویسی 3 صندوق، 120 میلیارد تومان منابع مالی برای فعالیتهای دانشبنیان جذب شده است.
به گفته وی به زودی صندوق سرمایه گذاری جسورانه دانشگاه تهران در فرابورس ایران پذیرهنویسی میشود. همچنین در بازار دارایی فکری فرابورس 6 اختراع و طرح صنعتی به ارزش 4 میلیارد تومان معامله شده است.